Gott som gör gott
De flesta företag vill säga att de arbetar hållbart. Men det är skillnad
på att säga saker och faktiskt göra saker. Det räcker inte att slänga upp en knapp på sin sajt som heter “Hållbarhet” och sedan är allt frid och fröjd. På BUBS försöker vi istället göra världen till en bättre plats i både ord och handling. Inte för att vi måste, utan för att vi vill.
Ett helt veganskt sortiment
Allt vårt godis är fritt från gelatin och andra animaliska tillsatser. Rätt konsistens och tuggmotstånd går alldeles utmärkt att få till ändå. Självklart är vårt godis också helt fritt från AZO-färger och palmolja. Vi vill helt enkelt att så många som möjligt ska få njuta av vårt godis. Och det gör de!
Fairtrade är en schysst grej
Samtliga godisbitar i påsar från BUBS är Fairtrade-certifierade*. Det innebär en
mängd olika positiva saker. Framförallt innebär märkningen att du som köper våra påsar aktivt bidrar till att göra livet lite bättre för människor som arbetar i produktionskedjan. Med andra ord är målet med märkningen att människor ska få schysstare arbets- och levnadsvillkor. Vårt arbete med Fairtrade bygger på en kontinuerlig process där vi hela tiden utvärderar sakerna vi själva gör, ställt mot hur vi kan motverka fattigdom och orättvisor i allmänhet. *Godis med Fairtrade-certifierat socker.
Vi lägger energi på rätt saker
Godisproduktion är en energikrävandeprocess. Därför har vi ett ansvar att göra tillverkningen så effektiv som möjligt. Tack vare stora miljöinvesteringar i fabriken såsom solceller och pelletsbrännare kan vi markant minska våra utsläpp av skadliga växthusgaser. Ingredienserna är dessutom utvalda från leverantörer med dokumenterad hög kvalitet på produkter och leveranser. För oss är det viktigt att produktionen och logistiken tar hänsyn till den värld vi lever i, samtidigt som allt sker på ett snabbt och rationellt sätt.
Återanvändbara gjutformar
Vi använder majsstärkelse som gjutformar. Vad betyder det?
Jo, det innebär att formen på den blivande godisbiten först pressas ned i släta bäddar av majsmjöl. I mjölet finns nu en perfekt avgjutning där våra maskiner sedan häller ned smeten. När godiset har torkat återanvänds mjölet och nya godisbitar gjuts i samma mjöl. Smart, eller hur? Det var en ledande fråga.