Gott som gör gott
Vi tar hållbarhet på allvar, inte bara i ord utan i handling. Allt vårt godis är helt veganskt, fritt från gelatin, palmolja och AZO-färger. I fabriken har vi investerat i solceller och pelletsbrännare för att minska våra utsläpp, och våra gjutformar i majsstärkelse återanvänds om och om igen. Alla godispåsar är Fairtrade-certifierade, vilket bidrar till schysstare arbets- och levnadsvillkor för odlare och arbetare i produktionskjedan. Vi är långt ifrån klara, men på god väg.
Helt veganskt såklart
Det är mycket tack vare att allt vårt godis är fritt från gelatin och andra animaliska tillsatser som vi fått till den perfekta balansen mellan mjukhet och motstånd – den unika BUBS-känslan. Att vi skippar animaliska tillsatser är både bra och gott! I flera konsumentstudier har ni själva berättat att det är just kombinationen av smak och konsistens som gör BUBS till favoriten. Självklart är allt också fritt från AZO-färger och palmolja, vi vill att så många som möjligt ska få njuta av vårt godis.

Fairtrade är en schysst grej
Alla godispåsar bär stolt Fairtrade-märket*. Det lilla märket står för något stort, nämligen att varje gång du
väljer BUBS godispåsar bidrar du till att människor som odlar och skördar våra råvaror får bättre villkor.
Det handlar om rättvisa löner, tryggare arbetsmiljöer och möjligheten att bygga en bättre framtid för sig
själva och sina familjer. För oss är Fairtrade inte bara en stämpel, utan ett löfte om att vi ständigt granskar
och förbättrar vårt arbete för att motverka orättvisor och fattigdom. Ett steg i taget, en godisbit i taget.
*Godis med Fairtrade-certifierat socker.
Vi lägger energi på rätt saker
Att göra godis kräver energi. Ganska mycket faktiskt. Därför har vi investerat i bland annat solceller och pelletsbrännare som minskar våra utsläpp. Vi väljer våra ingredienser med pedantisk omsorg och arbetar alltid med produkter med dokumenterad hög kvalitet. För oss är det viktigt att produktionen och logistiken tar hänsyn till den värld vi lever i, samtidigt som allt sker på ett snabbt och rationellt sätt.
Återanvändbara formar
Vi använder majsstärkelse som gjutformar. Vad betyder det? Jo, det innebär att formen på den blivande godisbiten först pressas ned i släta bäddar av majsmjöl. I mjölet finns nu en perfekt avgjutning där våra maskiner sedan häller ned smeten. När godiset har torkat återanvänds mjölet och nya godisbitar gjuts i samma mjöl. Ganska smart eller hur?